De ajuin of ui behoort tot de familie van de bolgewassen. Er bestaan meer dan 500 soorten. Uien zijn in een ruime verscheidenheid verkrijgbaar. Ze variëren in grootte, kleur en vorm. Er zijn zeer kleine ajuintjes, zoals de zilveruitjes, grote, koperkleurige bollen, langwerpige lente-uitjes, slanke eivormige sjalotten en rode of Italiaanse uien. In smaak variëren ze van eerder zoet naar scherp.
Laat ajuin weg uit de keuken en de meeste gerechten stellen nog weinig voor. Alleen al de geur van gestoofde ajuin doet watertanden. Onmisbaar in soep, heerlijk bij groenten, de basis van sausen en de beste kameraad van vlees.
De ajuin of ui behoort tot de familie van de bolgewassen. Er bestaan meer dan 500 soorten. Uien zijn in een ruime verscheidenheid verkrijgbaar. Ze variëren in grootte, kleur en vorm. Er zijn zeer kleine ajuintjes, zoals de zilveruitjes, grote, koperkleurige bollen, langwerpige lente-uitjes, slanke eivormige sjalotten en rode of Italiaanse uien. In smaak variëren ze van eerder zoet naar scherp.
Laat ajuin weg uit de keuken en de meeste gerechten stellen nog weinig voor. Alleen al de geur van gestoofde ajuin doet watertanden. Onmisbaar in soep, heerlijk bij groenten, de basis van sausen en de beste kameraad van vlees.