- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Per 200 gram
2,99
Amandelmeel heeft de afgelopen jaren een steeds prominentere plek gekregen in de keuken en is een ware alleskunner. Het kan voor zowel koken als bakken gebruikt worden.
Amandelmeel ontstaat wanneer rauwe amandelen vermalen en geblancheerd worden. Het blancheren van de amandelen houdt in, dat de amandelen voor een korte periode gekookt worden. Dit proces zorgt ervoor dat het bruine vliesje wat zich bevindt om de amandel gemakkelijk loslaat. Witte amandelen zijn dus altijd even gebalanceerd.
Amandelmeel kent ook nog een aantal gezondheidsvoordelen. Ten opzichte van tarwemeel bevat amandelmeel minder koolhydraten. Daarnaast is amandelmeel rijk aan vitaminen en mineralen. Deze topper bevat veel goede vetten. Deze vetten hoeven niet altijd slecht te zijn voor je gezondheid. Zowel verzadigde vetten en onverzadigde zijn aanwezig, samen zorgen zij voor een perfecte balans.
Amandelmeel is uitermate geschikt wanneer je graag wilt bakken in de keuken. Het bijzondere aan deze meel soort is dat bijvoorbeeld taarten en koekjes een heerlijke knapperige textuur krijgen. Een cake krijgt daarentegen juist een heerlijke smeuïge textuur.
Het is ook mogelijk om amandelmeel te combineren met andere meelsoorten. Zo is boekweitmeel en amandelmeel een combinatie die je een keer geprobeerd moet hebben. Je kan er in principe alle kanten mee op. Verschillende baksels zoals bijvoorbeeld brood, koekjes en taart is heerlijk, maar ook bijvoorbeeld pannenkoeken zijn is heerlijk in combinatie met boekweitmeel.
Wist je trouwens dat baksels gemaakt van amandelmeel minder snel uitdrogen dan baksels van bijvoorbeeld tarwemeel of speltmeel? Het is wel belangrijk dat jij je creaties goed luchtdicht bewaart. De smaak blijft op deze manier ook langer behouden.
Let op: baksels waar veel amandelmeel inzit kunnen wel sneller verbranden. Dit zorgt ervoor dat je baksels bitter worden en dat wil je natuurlijk niet.
Amandelmeel heeft de afgelopen jaren een steeds prominentere plek gekregen in de keuken en is een ware alleskunner. Het kan voor zowel koken als bakken gebruikt worden.
Amandelmeel ontstaat wanneer rauwe amandelen vermalen en geblancheerd worden. Het blancheren van de amandelen houdt in, dat de amandelen voor een korte periode gekookt worden. Dit proces zorgt ervoor dat het bruine vliesje wat zich bevindt om de amandel gemakkelijk loslaat. Witte amandelen zijn dus altijd even gebalanceerd.
Amandelmeel kent ook nog een aantal gezondheidsvoordelen. Ten opzichte van tarwemeel bevat amandelmeel minder koolhydraten. Daarnaast is amandelmeel rijk aan vitaminen en mineralen. Deze topper bevat veel goede vetten. Deze vetten hoeven niet altijd slecht te zijn voor je gezondheid. Zowel verzadigde vetten en onverzadigde zijn aanwezig, samen zorgen zij voor een perfecte balans.
Amandelmeel is uitermate geschikt wanneer je graag wilt bakken in de keuken. Het bijzondere aan deze meel soort is dat bijvoorbeeld taarten en koekjes een heerlijke knapperige textuur krijgen. Een cake krijgt daarentegen juist een heerlijke smeuïge textuur.
Het is ook mogelijk om amandelmeel te combineren met andere meelsoorten. Zo is boekweitmeel en amandelmeel een combinatie die je een keer geprobeerd moet hebben. Je kan er in principe alle kanten mee op. Verschillende baksels zoals bijvoorbeeld brood, koekjes en taart is heerlijk, maar ook bijvoorbeeld pannenkoeken zijn is heerlijk in combinatie met boekweitmeel.
Wist je trouwens dat baksels gemaakt van amandelmeel minder snel uitdrogen dan baksels van bijvoorbeeld tarwemeel of speltmeel? Het is wel belangrijk dat jij je creaties goed luchtdicht bewaart. De smaak blijft op deze manier ook langer behouden.
Let op: baksels waar veel amandelmeel inzit kunnen wel sneller verbranden. Dit zorgt ervoor dat je baksels bitter worden en dat wil je natuurlijk niet.
Beschikbaar in de winkel
Sluiten