Winnaar
Food Waste Awards 2020
Wij zijn de trotse winnaar van de Food Waste Awards 2020 van Foodwin, met onze grondwitloof kroket.
Wist je dat 30% Van het witloof normaal verloren gaat tijdens het oogsten vanwege een ongewone kleur, vorm of grootte. Gastronello heeft door dit witloof te verwerken in een overheerlijke kroket het verlies tot maar 5% gereduceerd. Onder het motto "Less Waste, More Taste" tonen we dat niet enkel smaak maar ook de impact op het milieu ons nauw aan het hart liggen.
En zo onstond plots Gastronello. Carl Kroket aan het woord:
Een goeie kaaskroket en/of garnaalkroket - net zo Belgisch als frietjes. Het blijft een klassieker in menig restaurant. Een tijdrovend recept als je het goed wil doen. Dus besliste ik in 2000 om de plaatselijke horeca een handje toe te steken en ben ik vanuit mijn koksopleiding beginnen zoeken naar een lekkere, authentieke kaas- en garnaalkroket, zonder toegiften te doen in kwaliteit én perfect gepaneerd. En ze werden gesmaakt! Het recept is ondertussen een goedbewaard geheim.
Sinds 2000 is Gastronello uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf. Wij hebben een sterk team dat met volle overgave meedenkt en -werkt aan het verder uitbreiden van Gastronello. Er zijn ettelijke varianten, smaken, vormen en groottes bijgekomen. We werken ook graag samen met producenten van authentieke producten en maken er de heerlijkste kroket mee. De doelstelling is echter hetzelfde gebleven. Kwaliteit. Met enkel verse grondstoffen zonder toevoeging van bewaarmiddelen, smaakversterkers of kleurstoffen.
Ondanks de hoge loonkosten worden onze kroketten nog steeds op artisanale wijze geproduceerd, met de hand gerold en gepaneerd, in dezelfde buurt als waar ze ontstaan zijn. Een lokaal, ambachtelijk product wat nog zelden voorkomt op de markt.
Carl Kroket
