Het geheim (Secreto 07) van Belgisch ambacht. De Secreto 07 is een pronkstuk van Vlaamse ambachtwerk door De Laet en Van Haver, slagers uit Hove bij Antwerpen.Het vlees is van het Noord-Spaanse runderras Rubia Gallega dat zeven weken lang wordt gerijpt in een marinade van zeven verschillende soorten kruiden is een waar kunststuk dat wegsmelt op de tong. Deze ambachtelijke kroket is gevuld met deze Secreto 07. Een bommetje!
En zo onstond plots Gastronello. Carl Kroket aan het woord:
Een goeie kaaskroket en/of garnaalkroket - net zo Belgisch als frietjes. Het blijft een klassieker in menig restaurant. Een tijdrovend recept als je het goed wil doen. Dus besliste ik in 2000 om de plaatselijke horeca een handje toe te steken en ben ik vanuit mijn koksopleiding beginnen zoeken naar een lekkere, authentieke kaas- en garnaalkroket, zonder toegiften te doen in kwaliteit én perfect gepaneerd. En ze werden gesmaakt! Het recept is ondertussen een goedbewaard geheim.
Sinds 2000 is Gastronello uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf. Wij hebben een sterk team dat met volle overgave meedenkt en -werkt aan het verder uitbreiden van Gastronello. Er zijn ettelijke varianten, smaken, vormen en groottes bijgekomen. We werken ook graag samen met producenten van authentieke producten en maken er de heerlijkste kroket mee. De doelstelling is echter hetzelfde gebleven. Kwaliteit. Met enkel verse grondstoffen zonder toevoeging van bewaarmiddelen, smaakversterkers of kleurstoffen.
Ondanks de hoge loonkosten worden onze kroketten nog steeds op artisanale wijze geproduceerd, met de hand gerold en gepaneerd, in dezelfde buurt als waar ze ontstaan zijn. Een lokaal, ambachtelijk product wat nog zelden voorkomt op de markt.
Carl Kroket
