Vanuit de betoverende heuvels van Fermano, in de regio Marche, creëert Pastaio met passie een sterke band tussen het prachtige land en uw tafel. “Di Mauro”
pasta is een echte kunst die van generatie op generatie is overgedragen, geboren met de wens om pasta te maken zoals het ooit was. De ervaring van onze meester Pastaio combineert nauwgezet de oude traditie met innovatieve moderne technieken, waardoor onze productie uniek is in het PASTA-panorama.
Na een zorgvuldige selectie van de beste griesmeel van harde tarwe (eerste extractie) en eieren (verse hele groenten op de grond), gaan we verder met de productie. De langzame werking van het deeg en de extrusie bij lage temperatuur wordt gevolgd door de bepaling van de dikte van het vel en dus het snijden. Het deeg wordt handmatig op de vellen voedselpapier uitgespreid en op de frames geplaatst om te drogen.
Het drogen dat aan de verpakking voorafgaat, is het onderdeel waarmee u alle kwaliteit van de eerste werkfasen kunt behouden, daarom wordt het langzaam en bij lage temperaturen uitgevoerd gedurende een tijd variërend tussen 24 en 35 uur. We gaan er fier op dat we met aandacht voor detail een knapperige, makkelijk eetbare en vooral verteerbare pasta kunnen aanbieden.