• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Confisserie Geldhof (6)

In 1873 onstond de cuberdon per toeval ontstaan door een ‘foutje’ van de Gentse apotheker de Vynck.
Toon 1 - 6 van 6

Confisserie Geldhof

In 1873 onstond de cuberdon per toeval ontstaan door een ‘foutje’ van de Gentse apotheker de Vynck. De apotheker probeerde zijn medicijnen te verwerken in een siroop, met als doel ze langer houdbaar te maken. Een aantal dagen na het experiment, merkte hij iets ongewoon op: de buitenste laag siroop was versuikerd en verhard. Dit was uiteraard niet de bedoeling, waardoor het experiment dus mislukt was. De Vynck bleef sleutelen aan zijn experiment en slaagde er in om zijn foutje om te zetten naar een smakelijk snoepje. En zo geschiedde de cuberdon.

In 1939 ging Antoine Geldhof als 14-jarige knaap aan de slag bij een confiserie in Gent. De kleinzoon van apotheker de Vynck leerde hem hier het geheime, 19e eeuwse recept aan van de ‘paarse neuzekes’. Een aantal jaren later richtte Antoine Geldhof zijn eigen confiserie op te Eeklo om zijn passie voor de cuberdon te delen met anderen. Al deed hij wel enkele aanpassingen aan het originele recept en gaf hij de originele cuberdon een eigen twist. Confiserie Geldhof was geboren!

Lees meer