Champignonsaus uit het niets of met een twist?

  • Geplaatst op
  • Door Bart Vanderleen
  • 1
Champignonsaus uit het niets of met een twist?

En plots ontstaat er een nieuwe saus: champignonsaus met sausresten van een ander gerecht

Toeval of niet?

Vorig weekend stonden er varkenswangetjes op het afhaalmenu. Zelf heb ik graag dat de wangetjes goed voorzien zijn van saus, zeker als die voorzien zijn van puree of kroketjes en dan al helemaal als alles recht van de boerderij komt. En dan komt het moment dat alle stukjes vlees verdeeld zijn en er een heel smaakvolle saus overblijft. Wat nu?

 

We gooien bijna niets weg

Puur Smaak zou Puur Smaak niet zijn als we oplossingen zoeken voor onze resten. Veel was er niet over. Op een pot van 23 liter was er amper 1,25 liter saus over. En toen kwamen Archimedes en Edison tegelijk de keuken binnengewandeld: de één mijn licht aan te steken en de andere om luidkeels Eureka te roepen.

 

Laat de champignons nu maar hun werk doen

Het restje saus heb ik verdeeld over drie potjes (voor mijn twee collega's en eentje voor mij) en ben er diezelfde avond nog thuis mee aan de slag gegaan. Uit de Versmarkt van Puur Smaak had ik een assortimentje champignons samengesteld met wat er nog beschikbaar was. Deze heb ik kort aangestoofd in boter, samen met een fijn gesneden sjalot. En daarna, simpel, een drietal scheppen varkenswangetjessaus erbij gedaan en klaar. Met de gesnipperde peterselie er bovenop was het ook visueel echt af.

Wat een smaaksensatie was dat. Heel diep, vol en vooral heeeel erg lekker. Zeker een tip om bij te houden. Past perfect bij ons volledige assortiment varkensvlees, maar ook voor een boerenbrochette of een hamburger.

Smakelijk, veel kookgenot en hou de smaken puur.

Bart

Reacties

  1. Bart Bart

    Een aanrader. Nu is het wachten op de reacties van Joke en Teun om te zien wat zij gedaan hebben met de saus

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.