Voor zijn high-end wijnen maakt Escorihuela Gascón een minimale ingreep in het terroir en een subtiele oenologie die de complexiteit van zijn wijnen bepaalt. De bodems van alluviale oorsprong van El Cepillo zijn diep met een zanderig-leemprofiel in het onderste gedeelte, terwijl ze in de hogere gebieden rotsachtig zijn en rijk aan calciumcarbonaat (caliche). De oogst heeft een grote kwaliteit en 'typische' kenmerken zoals weinig regenval en gunstige omstandigheden voor de groei van de wijnstokken. De opbrengsten waren laag met een grote kwaliteit druiven, een lagere alcohol dan gebruikelijk en een hogere zuurgraad waardoor het evenwicht van de wijnen wordt verbeterd.
85% Malbec, 10% Cabernet Sauvignon & 5% Syrah.
Malbec & Syrah in Franse eikenhouten vaten en Cabernet in Franse eikenhouten vaten voor 16 maanden.
Helder diep violet-rood met toonreflecties.
In de neus is het complex met diepe aroma's van cassis, kersen en zwarte pruimen, kruiden en specerijen uit de Provence en rokerige tonen, kruidnagel, vanille en cacao.
Bereik het gehemelte met elegantie terwijl het sappig en zuiver. In het midden van het gehemelte is het fruitig en fris, en het geeft een smaak van fruitconserven, balsamico en geroosterde tonen die de complexiteit ervan bepalen. Zijn tannines, rond en rijk, bereiken een goed evenwicht met zijn gespannen zuurgraad en een zekere warmte van het einde van de mond. Verlengd einde met een kruidige en fruitige afdronk.