De prijs is zwaar onderhevig aan de prijsschommelingen van de dure grijze garnaal. Door de keuze te maken om 40% van het totale gewicht uit garnale te laten bestaan, zou je hier bijna moeten werken aan dagprijzen.
Toch heeft gastronello een verrassing: tijdelijk bieden we de garnaalkroket aan 3+1 gratis aan.
En zo onstond plots Gastronello. Carl Kroket aan het woord:
Een goeie kaaskroket en/of garnaalkroket - net zo Belgisch als frietjes. Het blijft een klassieker in menig restaurant. Een tijdrovend recept als je het goed wil doen. Dus besliste ik in 2000 om de plaatselijke horeca een handje toe te steken en ben ik vanuit mijn koksopleiding beginnen zoeken naar een lekkere, authentieke kaas- en garnaalkroket, zonder toegiften te doen in kwaliteit én perfect gepaneerd. En ze werden gesmaakt! Het recept is ondertussen een goedbewaard geheim.
Sinds 2000 is Gastronello uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf. Wij hebben een sterk team dat met volle overgave meedenkt en -werkt aan het verder uitbreiden van Gastronello. Er zijn ettelijke varianten, smaken, vormen en groottes bijgekomen. We werken ook graag samen met producenten van authentieke producten en maken er de heerlijkste kroket mee. De doelstelling is echter hetzelfde gebleven. Kwaliteit. Met enkel verse grondstoffen zonder toevoeging van bewaarmiddelen, smaakversterkers of kleurstoffen.
Ondanks de hoge loonkosten worden onze kroketten nog steeds op artisanale wijze geproduceerd, met de hand gerold en gepaneerd, in dezelfde buurt als waar ze ontstaan zijn. Een lokaal, ambachtelijk product wat nog zelden voorkomt op de markt.
Carl Kroket
