Samenstelling (biologisch): havervlokken 28%, pompoenpitten, zonnebloempitten, geraspte kokosnoot, cashewnoot, bananenchips 10% (gemaakt in kokosolie, rietsuiker en honing), appeldiksap, esdoornsiroop, agavesiroop, kruiden en zeezout.
De bananenchips en cashewnoten geven deze granola iets meer bite. Hij is gezoet met appeldiksap wat zorgt voor een fruitige en frisse twist. Een topper voor de sportief actieve mens.
Atelier: Puurs
Houdbaarheid: alle granola's worden elke week vers gebrand/gebakken. Gezien er geen bewaarmiddelen worden toegevoegd zijn ze vanaf dat moment 12 weken houdbaar. Pas dus op met de omvang van je bestelling!
De granola van ‘I just love breakfast’ kan je samenvatten in 1 woord: subliem! Zo’n evenwichtig smakenpallet aan havervlokken, noten, gedroogd fruit en zaden heb je zeker en vast nog niet geproefd!
Maar wat is granola eigenlijk? Het product komt verrassend genoeg uit Amerika, waar havervlokken al langer gekend zijn als weldoener voor het lichaam. Om de droge textuur van pure havervlokken te compenseren, begon men die te mengen met noten, gedroogd fruit en zaden (ook allemaal heel erg gezond!). Ideaal in combinatie met yoghurt en vers fruit. Maar je kan ze ook perfect gebruiken als topping voor je desserts!
De vrouw achter het merk, Natalie, was eigenlijk een architecte die (niet toevallig) zelf enorm kan genieten van ontbijt. Al jaren maakte ze haar eigen granola en deelde ze uit aan haar vrienden en familie. Tot deze haar aanporden om ook anderen te laten genieten van haar creaties. Gelukkig maar, want sinds ik deze granola geproefd heb ben ik zelf ook verslingerd geraakt aan ontbijt! De granola van Natalie is geïnspireerd op een granola die ze proefde in haar favoriete koffiebar in New York.
De heilzame ingrediënten van onze granola’s zijn van biologische oorsprong en Natalie produceert ze in kleine batches. Zo blijven ze lekker krokant en geven ze het langst hun heerlijke aroma’s af. Omdat de granola van havervlokken gemaakt is, die in theorie geen gluten bevatten, is dit product grotendeels glutenvrij. Maar de havervlokken kunnen wel gecontamineerd zijn met andere soorten tarwe, dus 100% glutenvrij kunnen we niet garanderen. Ook worden er in de bakkerij van de granola’s andere producten gebakken die wel gluten bevatten