- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Per 60 gram
3,49
Deze biologische kaas wordt in de kaasmakerij van Santa Rita gemaakt in Serramazzoni.
Parmezaanse kaas is goed te onderscheiden van vergelijkbare kazen. Alleen de kaas uit het gebied van de provincies Modena, Parma en Reggio Emilia (plus delen van Bologna en Mantua) mag de naam parmezaan dragen. De echte parmezaan is te herkennen aan het zegel dat over de hele zijkant van de kaas gedrukt is met de tekst “Parmigiano Reggiano”. De productie van de kaas wordt beheerd door het “Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano”.
Er zijn in de regio 512 kleine kaasmakerijen die de kaas produceren. Samen leveren zij per jaar 2,9 miljoen kazen af. 5480 boeren leveren de melk van 270.000 koeien, wat neerkomt op 10-11 kazen per koe per jaar. Aan de bovenzijde van elke kaas zit een caseïnemerk met nummer, waarmee op de website van het Consorzio te verifiëren is van welke kaasmaker de Parmezaanse kaas afkomstig is, alsmede het jaar van productie. Omdat het lange rijpen van de kazen een invloed heeft op de cashflow van de, vaak kleine, kaasmakerijen, is er een bank (de Credem Bank) die de kaas laat rijpen in hun kluis, en deze als onderpand voor leningen gebruikt.
Het naleven van de strenge recepturen gecombineerd met een rijping van minimaal 24 maanden levert een unieke kaas op. Parmigiano Reggiano heeft een zeer stevig zuivel dat brokkelt bij het snijden. De smaak is zeer intens en complex: robuust en pikant door de lange rijping, en tegelijk kruidig en vol karakter door het gebruik van rijke, rauwe melk.
Een minder bekend gegeven is dat de Parmigiano Reggiano een minder vette kaas is. De kazen worden gemaakt van afgeroomde avondmelk, gemengd met volle melk van de dag daarna. Door de melk gedeeltelijk af te romen en zoveel mogelijk wei af te laten vloeien ontstaat een kaas die jarenlang bewaard kan worden en een intens rijk karakter heeft.
Deze biologische kaas wordt in de kaasmakerij van Santa Rita gemaakt in Serramazzoni.
Parmezaanse kaas is goed te onderscheiden van vergelijkbare kazen. Alleen de kaas uit het gebied van de provincies Modena, Parma en Reggio Emilia (plus delen van Bologna en Mantua) mag de naam parmezaan dragen. De echte parmezaan is te herkennen aan het zegel dat over de hele zijkant van de kaas gedrukt is met de tekst “Parmigiano Reggiano”. De productie van de kaas wordt beheerd door het “Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano”.
Er zijn in de regio 512 kleine kaasmakerijen die de kaas produceren. Samen leveren zij per jaar 2,9 miljoen kazen af. 5480 boeren leveren de melk van 270.000 koeien, wat neerkomt op 10-11 kazen per koe per jaar. Aan de bovenzijde van elke kaas zit een caseïnemerk met nummer, waarmee op de website van het Consorzio te verifiëren is van welke kaasmaker de Parmezaanse kaas afkomstig is, alsmede het jaar van productie. Omdat het lange rijpen van de kazen een invloed heeft op de cashflow van de, vaak kleine, kaasmakerijen, is er een bank (de Credem Bank) die de kaas laat rijpen in hun kluis, en deze als onderpand voor leningen gebruikt.
Het naleven van de strenge recepturen gecombineerd met een rijping van minimaal 24 maanden levert een unieke kaas op. Parmigiano Reggiano heeft een zeer stevig zuivel dat brokkelt bij het snijden. De smaak is zeer intens en complex: robuust en pikant door de lange rijping, en tegelijk kruidig en vol karakter door het gebruik van rijke, rauwe melk.
Een minder bekend gegeven is dat de Parmigiano Reggiano een minder vette kaas is. De kazen worden gemaakt van afgeroomde avondmelk, gemengd met volle melk van de dag daarna. Door de melk gedeeltelijk af te romen en zoveel mogelijk wei af te laten vloeien ontstaat een kaas die jarenlang bewaard kan worden en een intens rijk karakter heeft.
Beschikbaar in de winkel
Sluiten