- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Smaakbox#2: het aperitief
Een overheerlijk apertief met een leuke twist. Een combinatie van wat winterse gloed in combinatie met een zomers verlangen. Dit aperitief is de absolute favoriet van topchef Sergio Herman. Verrassend lekker.
Wat moet je doen?
Neem 2 glazen. Doe er de ijsblokken in en de schijfjes appelsien (zit in een doorzichtig bakje met etiket "Voor bij de apertief"). Verdeel het flesje met etiket "Het aperitief" over de twee glazen en werk af met een geutje tonic naar smaak. Het flesje is ruim voldoende voor twee glazen. Zelf doe ik er niet teveel in (je kunt er altijd nog bijgieten).
Het smaakt naar meer?
Dit is het originele recept voor 2 personen:
- één flesje zuivere tonic (liefst niet van grote merken omdat daar niet altijd het accent op authenticeit ligt)
- sap van 1/2 limoen
- ijsblokjes
- 1 deel Campari
- 1 deel Gin
- 1 deel rode Vermout (ook hier liefst een vermouth van een kleine stokerij)
- 1/2 deel Sint-Amandse (Dam) vlierbessensiroop (heel simpel om zelf te maken)
- 2 schijfjes appelsien
Vlierbessensiroop
In (Puurs)Sint-Amands vind je heel veel vlierbessenstruiken of al doorgeschoten bomen. Einde mei en juni staan ze in bloei en vormen als het ware schermen met goed ruikende bloemen. Het zijn die schermen die je nodig hebt voor het maken van de siroop. Veel werk is er niet aan. Het grootste werk is het plukken in de natuur, maar laat dat net het plezantste zijn, zeker als je een aperitiefje in de plukemmer hebt verstopt. Wil je de vlierbloesemsiroop zelf eens maken? Stuur een berichtje naar [email protected] en zij stuurt je haar recept door. Voor het apertief tijdens de pluk zul je zelf moeten zorgen.