• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Smaakbox#2: jeugdherinneringen op de Zeeuwse stranden

 

Puur Sentiment

Jawel, als je me helemaal sentimeel wilt krijgen dan schuif je best nog wat van bovenstaande foto's onder mijn neus. Veel gingen we niet naar Nederland (tenzij naar Sluis om te tanken). Een tante van mij had een strandkar in Blankenberge en daardoor was het vaak geen optie om iets anders te kiezen. Maar soms, heeeel soms ging het richting Nederland en dan was het Cadzand. Ik voel nog de opwellingen in mijn buik als ik toen  het woord Cadzand hoorde, op ergens een verloren zonnige dag in de zomervakantie aan de ontbijttafel. Steevast ging ik mijn schepnet zoeken en mijn rubberen laarsjes (ongeacht de temperatuur buiten), want ik ging krabben vangen in mijn rode zwembroekje en obligate T-shirt.

Dit gerecht is echt wel een trowback in time. De vissers hebben er een mooi woord voor als ze het hebben over alles waar ze eigenlijk niet op aan het vissen waren: bijvangst. En laat het nu juist die rijkdom zijn die de inspiratiebron is voor dit gerecht.

Wat zit er allemaal in:

  • venusschelpen (normaal kokkels, maar die zijn momenteel niet beschikbaar door het koude weer)
  • zeemessen
  • verse spiering
  • gemaakt in een fond van strandkrabben
  • verse pasta uit de ambachtelijke pastamakerij van Di Mauro
  • verse zeekraal

Niet zo heel moeilijk om te maken, maar wel veel werk en goede connecties nodig om alles op het juiste moment in je keuken te krijgen. 

Wat moet je doen?

Een makkelijk op te warmen gerechtje. Het potje mag in de microgolf. Haal het deksel eraf want het etiket kan niet tegen de warmte. Zet je microgolf op een zo laag mogelijke stand bv. 650W en laat een 4-tal minuten opwarmen zodat het lauw uit de microgolf komt. Neem voorverwarmde kleine bordjes uit de oven en presenteer het gerecht in de bordjes.