- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Smaakbox#2: selectie charcuterie voor het aperitief
Waarom Brasvar(ken)?
In de hele zoektocht naar boeren waren we snel overtuigd van de kwaliteit van Brasvar. De varkens komen uit Nevele en worden grootgebracht zoals een Duroc d'Olive. Bij heel wat kleinere boeren die bewust bezig zijn met kwaliteit komt dit ras vaak voor. Brasvar is eerder een specifieke naam die rechtstreeks verwijst naar de boerderij in Nevele. De voeding van de varkens is zo zuiver en intens van smaak dat dit absoluut de hoofdpeiler is van de eindsmaak van het Brasvarken vlees.
De boerderij die alles voorziet?
In Nevele worden de dieren enkel gekweekt. Wanneer ze slachtrijp zijn gaan ze naar de slachthuizen van Anderlecht en worden daar in exclusiviteit versneden en verwerkt door één geselecteerd bedrijf waar Puur Smaak rechtstreeks het Brasvar vlees aankoopt. Maar het gaat veel verder dan vers vlees. Nagenoeg alle charcuterie in de vleestoog van Puur Smaak is afkomstig van de Brasvar varkens.
Starten en eindigen met Brasvar
In deze smaakbox starten en eindigen we met Brasvar. In het eerste potje, zit er naast de kaas een overzichtje van de charcuterie van Brasvar. In het voorlaatste potje zit een gerechtje uitgewerkt met eens smaaksensatie afkomstig van de entrecôte van Brasvar.
Wat zit er in dit potje?
Niet alles wat we hebben kon in dit potje. We kozen voor enkele klassiekers:
- gekruide coppa (afkomstig van de spiering die gedroogd werd, niet gerookt)
- BBQ ham
- tapassalami
- geroosterde bacon
- stukje boerenpaté
Maar daarnaast zijn er ook enkele stukjes kaas uit onze permanente kaastoog:
- iberico (type manchego)
- keiemtaler (een Belgische emmenthaler met heel veel smaak en biologisch)
- pestokaas (een klassieke jonge kaas waar de basilicum en de pijnboompitten al direct aan het melkstemsel worden toegevoegd. Vandaar ook de ietwat speciale intensgroene kleur)
En als laatste gaan we op bezoek bij onze biobakkerij De Trog voor de overheerlijke croustini's.